Ngumpulkeun sareng transportasi gas lapangan minyak

Gas lapangan minyak (nyaéta gas pakait minyak bumi) ngumpul sareng rékayasa sistem transportasi umumna kalebet: ngumpulkeun gas, pamrosésan gas; Angkutan gas garing sareng hidrokarbon ringan; Angkutan disegel minyak atah, stabilitas minyak atah, neundeun hidrokarbon cahaya, jsb.

Koléksi gas médan minyak

Saatos minyak bumi kaluar tina sumur minyak sareng diukur ku separator pangukuran, minyak sareng gas diangkut kana separator minyak sareng gas stasiun transfer minyak. Gas oilfield dipisahkeun tina minyak bumi sareng asup kana jaringan ngumpul gas. Sacara umum, stasiun ngumpul gas tekanan diri atanapi booster diwangun dina stasiun gabungan pabrik produksi minyak. Compressors booster lolobana multi-unit single-stage reciprocating compressors. Tekanan inlet tiasa ngambang, sareng tekanan outlet gumantung kana tekanan balik sistem. Tekanan outlet maksimum nyaéta 0.4MPa.

Pangumpulan ditutup sareng transportasi minyak bumi

Pangumpulan tertutup sareng transportasi minyak bumi mangrupikeun kaayaan utami pikeun ékstrak hidrokarbon ringan tina minyak bumi ku metode stabilisasi minyak bumi, sareng éta ogé salah sahiji ukuran penting pikeun ngirangan leungitna minyak bumi.

Di stasiun mindahkeun minyak, minyak atah ngaliwatan separator minyak-gas asup kana stripper cai bébas, lajeng dikirim ka stasiun dehidrasi minyak atah ngaliwatan tanki panyangga bearing cai jeung tungku pemanasan ékspor. Di dieu, minyak atah ngaliwatan remover cai bébas, lajeng asup ka tungku pemanasan dehidrasi pikeun pemanasan, lajeng asupkeun dehydrator listrik komposit. Saatos dehidrasi, minyak atah asup kana tanki panyangga (eusi cai tina minyak atah kirang ti 0,5%), teras dipompa kana unit stabilisasi minyak bumi, sareng saatos stabilisasi, minyak bumi asup kana tanki panyimpen pikeun ékspor.

Dina prosés katutup stasiun transfer minyak sareng stasiun dehidrasi, cai gratis discharged sateuacanna sareng dicampurkeun kana cai suntik oilfield sacara lokal pikeun ngirangan konsumsi énergi produksi.

Ngolah gas lapangan minyak

Gas oilfield ti stasiun swa-tekanan asup kana cooling deet (atawa cryogenic) Unit, dimana eta pressurized, beku sarta dipisahkeun babarengan jeung gas non-condensable ti Unit stabilisasi minyak atah pikeun cageur komponén luhureun C3 (atawa C2). , sareng gas garing diékspor.

Pangumpulan hidrokarbon ringan sareng sistem transportasi

Pangumpulan sareng transportasi hidrokarbon cahaya ngadopsi mode transportasi pipa, sareng sistemna diwangun ku panyimpenan bantu, stasiun transfer, panyimpen umum, stasiun pangukuran ékspor sareng jaringan pipa anu saluyu.

The Unit recovery hidrokarbon lampuieu dilengkepan tank gudang, nu dipaké pikeun dehidrasi pakampungan, rekonsiliasi produk, panyangga tina pompa ékspor sarta pipa ékspor pikeun mastikeun produksi normal atawa shutdown rencanana unit bisi kacilakaan. Kapasitas neundeun tanki panyimpen umumna 1 dugi ka 2 dinten produksi hidrokarbon ringan.

Fungsi utama depot mindahkeun hidrokarbon lampu nyaéta ngagunakeun depot pikeun koordinat saimbangna antara produksi hidrokarbon lampu sarta ékspor dina hiji poé, sarta pikeun nyimpen jeung ngabersihan effusion pipa bisi kacilakaan pipa.

Fungsi utama tina gudang hidrokarbon lampu umum nyaéta ngagunakeun tank gudang pikeun koordinat teu saimbangna antara produksi hidrokarbon lampu sarta ékspor, kaasup turun naek kaluaran unit produksi, turun naek kaluaran disababkeun ku période pangropéa béda tina Unit, pabrik étiléna. pangropéa tanpa pangropéa amonia, sarta widang minyak perlu neruskeun nyadiakeun gudang hidrokarbon lampu pulih tina gas feed.

Panyimpenan umum hidrokarbon cahaya sareng stasiun pangukuran ékspor mangrupikeun toko utama bahan baku hidrokarbon cair anu disayogikeun ku médan minyak pikeun pabrik étiléna, tempat ngumpulna hidrokarbon cahaya anu dihasilkeun ku sababaraha unit pamulihan hidrokarbon cahaya, sareng pusat panyimpen hidrokarbon cahaya sareng sistem transportasi. .

Sistem ékspor sareng mulangkeun gas garing

Gas médan minyak dirawat sareng diolah saatos pulih. Kalolobaan gas garing sanggeus recovery tina hidrokarbon lampu dikirim ka Dahua jeung tutuwuhan métanol salaku bahan baku kimia, sarta bagian tina gas garing dikirim deui ka stasiun mindahkeun minyak dina widang minyak salaku suluh pikeun tungku pemanasan sarta alat keur ngagolakkeun. Balikna gas garing nyaéta prosés sabalikna tina ngumpulna gas. Dina waktu nu sarua, sababaraha gas garing geus nyuntik kana gudang gas dina usum panas. Dihasilkeun dina usum tiis pikeun ngagampangkeun kakurangan pasokan sareng paménta gas alam.

Sababaraha gas garing dipaké pikeun ngahasilkeun listrik jeung gas pikeun warga.

 


waktos pos: Jun-21-2021